Duke Robillard

Duke Robillardia pidetään yleisesti kitaristina, joka on onnistuneesti säilyttänyt hengissä T-Bone Walkerin legendaarisen tyylin soittaa bluesia. Michael John “Duke” Robillard syntyi Woonsocketissa, Rhode Islandin osavaltiossa 4.10.1948. Vuonna 1967 nuori Robillard perusti pianisti Al Copleyn kanssa Roomful of Blues- big bandin, jonka menestyksen siivittämänä Robillardin ura lähti nopeaan nousukiitoon.

Duke Robillard on soittanut suosikkigenrensä bluesin lisäksi sujuvasti myös jazzia, swingiä ja rock’n‘rollia ja hänet muistetaankin mm. The Fabulous Thunderbirdsien kitaristina vuosilta 1990-1993. Vuonna 2006 Robillard säesti Tom Waitsia tämän Yhdysvaltojen kiertueella ja on levyttänyt mm. Jimmy Witherspoonin, Bob Dylanin ja monien muiden maailmantähtien kanssa.

Robillard on palkittu useaan kertaan Yhdysvaltojen parhaana blueskitaristina ja kahteen kertaan Grammy- ehdokkuudella – jälkimmäisen kerran vuonna 2010, joten mies on todistettavasti edelleen rautaisessa kitarointikunnossa!

Duke Robillard on saanut mm. seuraavat palkinnot:

2007 Rhode Island Pell Award for Excellence in the Arts
2001 “Best Blues Guitarist” W.C. Handy Award
2000 “Best Blues Guitarist” W.C. Handy Award

ja lisäksi hän ollut kahdesti ehdolla Grammyn saajaksi,

2007 “Best Contemporary Blues Album” for “Guitar Groove-A-Rama” Grammy Award
2010 “Best Traditional Blues Album” for “Stomp! The Blues Tonight” Grammy Award

Duken diskografia sisältää reilusti yli 50 albumia, Duke Robillard Bandin, Roomful of Bluesin, The Fabulous Thunderbirdsin ja lukuisten muiden artistien kanssa.

www.dukerobillard.com

Tagit:,

Lazy Lester

Tämän kevään viimeinen Blues Alive! -ilta tarjoaa legendaarista huuliharpunsoittoa ja letkeää kitarointia, kun Kårenin lavalle nousee bluesharpistien legendoihin lukeutuva Lazy Lester.

Harpistin nimestä voisi päätellä, että jo ajat sitten eläkeiän ohittanut Lazy olisi jotenkin laiska, mutta asia on kyllä ihan toisin; 77-vuoden iässä herra edelleen kiertää aktiivisesti keikoilla ja on piipahtanut usein myös studioissa vierailevana artistina. Syvän etelän mies on oikeastaan luonut ihan oman musiikkityylinsäkin 50- ja 60-luvuilla; hänen letkeää harpun ja kitaran soittoa alettiin kutsua “swamp bluesiksi”. Tuohon musiikityyliin on syvästi vaikuttanut Missisippijoen suistoalueen suot ja rämeet ja ennen kaikkea noilla alueilla asuvien ihmisten tarinat ja musiikkiperinne.

Swamp Bluesissaan Lazy Lester yhdistelee hyvinkin vapaasti eri musiikkityylejä; mukana on vaikutteita vanhoista työlauluista, cajun-musiikista, countrystä ja tietysti delta-alueen akustisesta bluesista. Lazyn luomasta musiikista vaikuteita ovat ammentaneet myös monet rockyhtyeet ja soul-laulujat. Vaikutteiden ottajiin kuuluu mm. John Fogerty, joka sekä omassa soolotuotannossaan että jo Creedence-aikoina otti runsaasti oppia juuri Lazy Lesteriltä.

Kårenin keikalla Lazy Lesteriä säestää kotimaisen bluesin kärkinimistä koottu Swamp Blues Band, jossa soittavat kitaristi Niko Riippa, pianisti Pekka Gröhn, basisti Robban Hagnäs sekä rumpali Olli Ontronen. Perjantain Blues Alive! -illan aloittaa turkulainen Kytky Blues Band.

Lisätietoja Lazy Lesteristä löytyy osoitteesta lazylester.net

Tagit:,